Lezajlott az első euChance KLUB

2023.04.18.
|
Olvasási idő: 3 perc

Március 30-án került megrendezésre az euJobs HR-Group megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatási lehetőségeinek bővítésére fókuszáló euChance programjának első klub eseménye. A rendezvénynek a budapesti Nem Adom Fel Kávézó és Étterem adott otthont, amely a főváros első olyan vendéglátó egysége, amelyben maguk a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek készítik és szolgálják fel az ételeket és italokat.

A rendezvényen több kis-, közép- és nagyvállalat munkatársa vett részt, a legkülönbözőbb piaci szektorból, a motivációjuk azonban közös: céljuk, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásában előre lépjenek, eredményeket érjenek el, és kiteljesítsék társadalmi felelősségvállalási célkitűzéseiket.

Az eseményen Csatalinácz Adrienn, a Cégcsoport  HR vezetője beszélt arról, hogy az euJobs HR-Group miért döntött a program bevezetése mellett és miért kíván szerepet vállalni a megváltozott munkaképességű munkavállalók piaci jelenlétének bővítésében. Az euChance programot a Cégcsoport sokszínűségi tanácsadója, Kóródi Edit ismertette: beszélt a program felépítéséről, az idei év konkrét terveiről, a programhoz való kapcsolódás lehetőségeiről és az eddigi eredményekről.

A rendezvény keretében Papp Szabolcs, az euChance program együttműködő partnere, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője osztotta meg személyes történetét a résztvevőkkel. A Nem Adom Fel Alapítvány 2005 óta működik. Céljuk, hogy a társadalom hátrányos helyzetű tagjai higgyenek abban, hogy szükség van a tehetségükre, és ha nem adják fel, képesek lehetnek a sikerre, az értékteremtésre.

Méri Tamás, az Access4you társalapítója is részt vett az eseményen, aki nemcsak a szervezet munkájáról beszélt, hanem szót ejtett az ESG (Environmental – környezeti, Social – társadalmi és Governance – irányítási) riport fontosságáról is, és hogy miként kapcsolódik ez a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásához. Az Access4you 2019 óta dolgozik azért, hogy akadálymentes helyszínekről információkat szolgáltassanak. Az általuk kiállított tanúsítványt azok az intézmények és szervezetek kaphatják meg, akik megfelelnek az adott kritériumoknak. A tanúsítvány elnyerésével a vállalatok azt az üzenetet közvetítik a munkavállalóik felé, hogy felkészültek az akadálymentes foglalkoztatásra.

A Klub eseményén az idei év várható rendezvényei kapcsán ismertették a következő találkozók tervezett programját, valamint  az idei évben megszervezésre kerülő önkéntes közösségi eseményeket, amelyre szintén várják a jelentkezőket.

Ez a rendezvény volt az első nyilvános lépés az euChance életre hívása óta, az euJobs HR-Group pedig reméli, hogy minél többen csatlakoznak a programhoz, és törekszenek majd arra, hogy esélyt adó munkáltatóvá váljanak, megszerezve ezzel az euChance által létrehozott Esélyt Adó Munkáltató elismerést is.

Oszd meg Te is, de csak ha akarod!
Copyright © 2024 euChance - Minden jog fenntartva!
Adatkezelési tájékoztatóSüti tájékoztató
Tervezte és fejlesztette:
euSalesman logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram