Hogyan válhat Ön is jobb munkáltatóvá? 1. rész: a munkahely

2023.03.10.
|
Olvasási idő: 4 perc

Rengeteg olyan hatás éri a cégeket, amelyek mára már megkerülhetetlenné teszik, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása terén megfogalmazzák a saját elképzeléseiket. Munkaerőhiány, társadalmi elvárás, költségcsökkentés, munkaerő bevonzása és magtartása…Ugyanakkor ez egy összetett terület és sokan nem tudják miként érdemes elindulni a változás útján. Alkalmas-e a cég megváltozott munkaképességű dolgozók fogadására, hogyan lehetne működő és tartós megoldásokat találni? Az euChance segít minden felmerülő kérdésre megtalálni a választ és lépésről lépésre kíséri végig az Ön cégét is ezen folyamaton. Ismerje meg most munkáltatói programunk első elemét!

Az euChance az esélyt adó, befogadó munkahelyekért jött létre. Meggyőződésünk, hogy a kiegyensúlyozott élethez lelki és anyagi értelemben is mindenkinek szüksége van egy jó munkahelyre. Olyanra, ahol elfogadják és megbecsülik, ahol megőrizheti saját személyiségét, egyediségét.

Mi az euChance filozófiája?

Három területre fókuszálunk. Egyrészt a munkahelyekre, mint fizikai és szociális környezetre, másrészt hangsúlyt fektetünk a munkahelyi közösségre, és figyelmet fordítunk a networkingre is, hiszen a cégek nem elszigetelten léteznek. Ezzel a felépítéssel el tudjuk érni, hogy a programunk komplex, ugyanakkor cégre szabható. Az együttműködés és a partnerség szintén fontos szempont. Több területen dolgozunk együtt civil vagy szakértői partnerekkel. A cél, hogy egy csatornás, de eredményes, és valóban cégre szabható megoldásokat kínáljunk.

Elsőként a munkahely vizsgálatát mutatjuk be cikkünkben, a másik két fókuszterületre következő részekben fogunk kitérni részletesen.

Számos olyan körülmény van, amelyet fel kell tárnunk a munkahely elemzése során. Ezek között az alábbi három terület ismerete megalapozza a további cselekvéseket és jó alapot nyújt a továbblépéshez.

1, Vállalati diagnózis

Ennek során a történik a megváltozott munkaképességű munkavállalók számba vétele, és az eddig rejtett megváltozott munkaképességű munkatársak felkutatása cégre szabott kommunikációs tervvel, mellyel elnyerhető a munkatársak bizalma. A diagnózis tartalmaz egy stratégia tervező sablont, amely összegyűjti azokat a tématerületeket, amelyek alapján kérdéseket tehetünk fel a cég jelenlegi gyakorlatával kapcsolatban, és a válaszok segítségével állíthatjuk fel az inkluzív vállalati stratégia alapjait. Ennek eredményeképpen kapnak egy teljes nyilvántartást a megváltozott munkaképességű munkavállalókról, valamint megalapozott stratégiai tervet a befogadó munkahelyért.

2, Munkakörnyezet

A munkahely akadálymentességéről partnerünk, az Access4you EU tanúsító védjegy ad megbízható és részletes információt a megváltozott munkaképességű emberek számára a weboldalán és applikációján keresztül. Az Access4you Workplace a mérhető társadalmi fenntarthatóság egyik eszköze, egyben értékes és számosítható marketingkommunikációs eszköz a vállalatok márkaépítésére. A folyamat végén a cég használhatja az Access4you® EU tanúsító védjegyét, egyedi munkahelyprofillal fog rendelkezni az adatbázisban (részletes információkkal a helyszín akadálymentességéről) valamint a marketingkommunikáció is emberközpontúbbá válhat, mind B2B, mind pedig B2C szinten.

3, Munkaköri profilok

Ebben a fázisban történik a tevékenységek és/vagy munkakörök elemzése abból a szempontból, hogy az adott feladat milyen módon egyeztethető össze egyes megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásával. Megkönnyíti a toborzás és a beillesztés sikerét. A profilok megmutatják, hogy mely fogyatékossági/egészségkárosodási csoportokba tartozó személyek számára lehetséges, nem lehetséges, vagy csak korlátozottan lehetséges a feladat ellátása. Az elkészült profilokat a cég önállóan is felhasználhatja a későbbiekben. Ennek köszönhetően részletes munkaköri profilok születnek a körülményekről és a bemeneti követelményekről, melyek előkészítik a szűrést és a kiválasztást.

Összefoglalva tehát az euChance munkáltatói program munkahely modulja 3 lépcsős, melynek minden szintjén szakértő kollégáink, együttműködő partnereinkkel kiegészülve kísérik végig az Ön cégét. A szolgáltatás további részeire, a közösségre és a networkingre a későbbi cikkünkben térünk ki.

Amennyiben Ön is esélyt adó munkáltatóvá szeretne válni, vagy kérdése van az euChance-szal kapcsolatban, keresse kollégáinkat!

Oszd meg Te is, de csak ha akarod!
Copyright © 2024 euChance - Minden jog fenntartva!
Adatkezelési tájékoztatóSüti tájékoztató
Tervezte és fejlesztette:
euSalesman logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram