Megjelenésünk a behaviour HR-MAGAZINBAN

2022.12.31.
|
Olvasási idő: 3 perc

Nagyszabású programmal zárja az évet az euJobs HR-Group

A világ lakosságának 15 százaléka valamilyen fogyatékossággal él, Magyarországon ez csaknem félmillió embert jelent. Közülük csupán kb. 65 ezer főnek van módja munkát is vállalni a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint.

Az euJobs HR-Group nem csupán a szavak szintjén biztosít jövedelmező elfoglaltságot minden munkaképes és dolgozni akaró 16-99 éves embernek. Aktív szerepet vállal abban, hogy társadalmunk megváltozott munkaképességű tagjai teljes értékű életet élhessenek, így a munka világában is megtalálják a helyüket. Meggyőződésük, hogy a kiegyensúlyozott élethez lelki és anyagi értelemben is mindenkinek szüksége van egy jó munkahelyre. Olyanra, ahol elfogadják és megbecsülik, ahol megőrizheti saját személyiségét, egyediségét.

HR szolgáltatóként számos munkavállalóval és céggel kerülnek kapcsolatba évről évre. Éppen ezért felelősségük van abban, hogy az elfogadást és sokszínűséget képviseljék, ebben pedig példát mutassanak a partnereiknek is az együttműködések során.

Az euJobs HR-Group munkatársai az elmúlt évben számos olyan fejlesztésbe kezdtek bele, mellyel a CSR tevékenységüket magasabb szintre emelték, többek között a civil szervezetekkel való együttműködés révén. Ebben az évben érkezett a cégcsoporthoz egy sokszínűségi tanácsadó, akivel azon is dolgoztak, hogy egy új, a piacon fellelhető szolgáltatásoktól eltérő csomagot és programot állítsanak össze a munkáltatóknak.

Az euChance egy olyan program, mellyel cége jobb munkáltatóvá válhat! Ahogy a nevében is benne van: esélyt ad a munkáltatóknak arra, hogy megfelelő keretek között megváltozott munkaképességű munkatársat alkalmazzanak, de esélyt ad a munkavállalóknak is, akiket ezáltal foglalkoztatni tudnak. Az euJobs HR-Group tapasztalt szakembereinek segítségével:

– jobban teljesíthet, mint eddig
– kiemelkedhet a versenytársai közül
– és nem utolsó sorban a munkavállalói szemében is emelkedhet a presztízse.

Az euChance a befogadó munkahelyekért jött létre, két területre fókuszálva: egyrészt a munkahelyekre, a fizikai és szociális környezet elemzésével. Ez magában foglal vállalati diagnózist és profilozást is, mely felméri a megváltozott munkaképességű személyek befogadására való felkészültséget, és ha szükséges, segít a változásban. Másrészt hangsúlyt fektet a munkahelyi közösségre is a vállalati rehabilitációs mentor felkészítésével, vezetői érzékenyítő workshopokkal, munkatársi szemléletformáló programok szervezésével, munkaerőközvetítéssel, vagy a nem várt helyzetekben hasznos assistance szolgáltatás nyújtásával.

Óriási előrelépés cégen belül felkészülni, és nyitottá válni a sokszínűségre. A nyitottság azonban akkor is hasznos, ha képességet rejt a másokhoz való kapcsolódásra és odafigyelésre. Mire érdemes figyelni, melyek a jó gyakorlatok, amelyek ötleteket adhatnak… Ennek érdekében jött létre az euChance KLUB, ami egy következő lépcsőfoka a fejlődésnek, mégpedig a networking szintjén. Elszigetelődni valójában veszteség, hiszen sokkal többet profitálunk abból, ha újabb és újabb kapcsolatokra teszünk szert. A klub erre kínál szervezett keretek között egy remek alternatívát, tematikus találkozókon, szakmai rendezvényeken és közös önkéntes programokon keresztül.

Az euJobs HR-Group tehát elkötelezett a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásában. Motiváció azonban nagyon sokféle lehet. Megtalálni a cégeknek a rájuk jellemző hajtóerőt fontos lépés, hiszen ehhez mindig vissza lehet nyúlni, de ez csak a kezdet. Ami ténylegesen eljuttatja a céget a sikerhez, az az, ha ezt az energiát be tudja csatornázni a szokásaiba, és ki tudja alakítani a sokszínűséget megvalósító gyakorlatát. Az euChance ezeken a lépéseken kíséri végig a cégeket, ebben ajánl partnerséget.

Forrás: https://behaviour.hu/nagyszabasu-programmal-zarja-az-evet-az-eujobs-hr-group/

Oszd meg Te is, de csak ha akarod!
Copyright © 2024 euChance - Minden jog fenntartva!
Adatkezelési tájékoztatóSüti tájékoztató
Tervezte és fejlesztette:
euSalesman logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram